Dierenkliniek Ganzeweide is een praktijk waar u met uw huisdier terecht kunt voor alle voorkomende algemene veterinaire behandelingen, maar daarnaast ook voor meer specialistische (zgn.tweede-lijns) behandelingen

  Maandag 09:00 - 18:00               Dinsdag 09:00 - 18:00                 Woensdag 09:00 - 13:00                 Donderdag 09:00 - 18:00                   Vrijdag 09:00 - 18:00

 -          Behandeling volgens afspraak    Tel. 045 - 521 88 71          -

 

 

 

 

Wil Janssen (dierenarts)

 

 

 

 

Even klein stukje geschiedenis, ofwel hoe word je dierenarts!

 

Na mijn studie lagere landbouwschool ben ik, als zovelen, het leven ingestapt en gaan werken. Maar, ook ik ben er toen toch al snel achter gekomen dat dat niet alles was in het leven.

Mijn liefde voor dieren bleef trekken en toen heb ik er al snel voor gekozen om naast mijn drukke werkzaamheden een cursus dierenarts-assistent te volgen bij het Imevo te Amsterdam.

Iets wat mijn een baantje opleverde als assistent bij dierenarts Ine Pouwels die in die tijd nog in Schaesberg haar praktijk aan huis had. Gaandeweg besefte ik dat een verdere scholing nodig zou zijn om mijn wens uit te laten komen, namelijk dierenarts worden. Dit betekende weer naar de studieboeken, wat uiteindelijk naast mijn werkzaamheden leidde tot het diploma Atheneum.

 

Ondanks de numerus fixus voor de studie diergeneeskunde kon ik direct na mijn Atheneum diploma met de studie diergeneeskunde beginnen. Vervolgens studeerde ik in 1990 af als dierenarts kleine huisdieren.

 

Al voor, maar ook tijdens de studie, merkte ik dat met name de chirurgie in de breedste zin mijn speciale interesse had. Na het afstuderen volgde ik dan ook verschillende postacademische cursussen in die vakgebieden, zoals:

- Orthopedie

- Weke delen chirurgie

- Traumatologie

- Neurochirurgie

 

In mijn huidige praktijk te Heerlen die ik sinds 1993 heb vormen patiƫnten in de bovenstaande vakgebieden een belangrijk deel van het patiƫnten aanbod.

 

Om de diergeneeskunde in al haar facetten en ook op een meer specialistischer wijze voor de betreffende vakgebieden te kunnen blijven uitoefenen hoort een jaarlijkse nascholing bij de praktijkuitoefening er gewoon bij.

 

Als arts weet je dat de ontwikkelingen in een ras tempo voortschrijden en is nascholing op regelmatige basis in mijn ogen een must.